Cybercrime en POSlogic Bedrijfssoftware.

Het spreekwoord luidt: Voorkomen is beter dan genezen. (Betekenis: Door voorzichtig te zijn kun je problemen voorkomen). Hoe is dit op POSlogic van toepassing?

Middels een paar eenvoudige stappen is het bedrijfsaccount te beschermen tegen cybercrime. Toch doen zo’n één op de vijf kleine bedrijven in 2023 helaas niets aan digitale veiligheid. Met onderstaande simpele maatregelen is het voor criminelen minder interessant om aan te vallen.

Tip 1. POSlogic zorgt voor unieke inlognamen en unieke wachtwoorden. Gebruik deze, ondanks dat dit lastige gegevens zijn om in te typen. Maak het een crimineel zo moeilijk mogelijk door gebruikte te maken van deze (voor criminelen moeilijk te raden) gegevens.

Tip 2. Gebruik de tweestapsverificatie. Voordat een cybercrimineel aanvalt, verzamelt die informatie. Denk aan inloggegevens uit een eerder datalek. Een tweestapsverificatie is een extra toegangscode of een vingerafdruk, naast het wachtwoord. Dit is standaard in POSlogic beschikbaar om te gebruiken. Zet dit aan. Daardoor is de bedrijfsdata alleen beschikbaar voor diegene die ook de tweede trap als verificatie juist heeft ingevoerd. Dan komt men (nog) veiliger in POSlogic.

Tip 3. Back-ups.

Bescherm de zelf aangemaakte gegevens goed. Het maken van back-ups gaat automatisch bij de module Back-up welke zeer belangrijk is voor als er een aanval is geweest en data is verwoest/verminkt. Staat deze module niet aan (lees: is daar niet voor betaald) en moet er worden teruggevallen op de back-up, dan is deze er niet en is er geen data om terug te kunnen zetten. Is er gekozen om geen back-up af te nemen dan zijn de gevolgen ook geheel voor eigen risico. Zet daarom altijd de back-up module aan en betaal deze. Deze veiligheid is als gebruiker gemakkelijk als stap uitvoerbaar in het bestel overzicht van beschikbare POSlogic modules.

Tip 4. Bewaar gevoelige POSlogic (inlog)gegevens op een veilige manier, zonder dat derden hier toegang toe hebben en/of misbruik van kunnen maken. Een accountant van wie de inloggegevens gelekt waren: “Criminelen kwamen met die inloggegevens in een online boekhoudsysteem. Zij pasten daar de stamgegevens aan. Zo werden facturen direct aan de cybercriminelen uitbetaald.” (Deze accountant maakte geen gebruik van POSlogic en was ook niet goed beveiligd.) Gebruik een veilige opslag voor inloggegevens.

Meer nieuws van
POSlogic Bedrijfssoftware

Cyber crime

Cybercrime en POSlogic Bedrijfssoftware.

Nog vragen?
Stel ze gerust